Hoe werk ik

Naar een psycholoog of therapeut gaan, is vaak een grote stap. Daarom kan het goed zijn om een tussenstap te maken; door een coachingtraject in te gaan. Zo’n traject verschilt van een therapeutische aanpak. Ik ga niet zozeer op zoek naar de oorzaken van het probleem. Wel kijk ik samen met uw kind welke mogelijkheden, talenten en kwaliteiten het heeft om sterker in zijn schoenen te staan. Zodat uw kind beter kan omgaan met het probleem.

Bij mijn coaching maak ik gebruik van verschillende methodieken en werkvormen. Iedereen is uniek. De een is een doener, de ander een denker of een voeler. De werkvormen die ik gebruik, sluiten hierop aan. Want om je veilig te voelen, gebruik je het liefst een werkvorm die bij je past. Wanneer een kind op school of thuis bijvoorbeeld iets mee heeft gemaakt, kan ik ervoor kiezen om naar buiten te gaan om daar uit te waaien en te werken.

Onderstaande werkvormen kunnen o.a. aan bod komen:

  • outdoor werkvorm: naar buiten, ervaren, voelen en doen (niet te veel denken)
  • spelvorm: bijvoorbeeld een situatie uitbeelden of uitspelen
  • creatieve werkvorm: bijvoorbeeld tekenen, kleien, schilderen, knutselen
  • systemisch werken: waar sta jij en wat is jouw uitdaging?
  • Kidskills en Mission Possible: stap voor stap aanleren van vaardigheden richting doel
  • NLP-oefeningen: ervaren door beweging en stilstaan bij wat er gebeurt

In veel situaties zal de hulp die Mijkecoacht biedt al veel effect hebben. Mochten vervolgstappen nodig zijn, dan zal ik dit natuurlijk met de betrokkenen bespreken. Ik werk zelf zonder verwijzing. Wilt u hierover meer informatie dan kunt u contact met mij opnemen.

Keertje afspreken? 06 - 201 825 74