Over Mijke

Eerst iets over mezelf. Ik ben Mijke, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Ik groeide op in een gezin dat er veel op uittrok, de natuur in. Vroeger speelde ik altijd buiten; op mijn fiets of banjerend in de bossen. Nog steeds voel ik mij heel fijn in de natuur. Daar maak ik mijn hoofd leeg en kan ik opladen. In mijn werk als coach maak ik ook graag gebruik van al het moois om ons heen. Waar het kan ga ik naar buiten om met de kinderen te werken (uiteraard met toestemming van de ouders). Daarover meer bij Hoe werk ik.

Laat je kind,
echt kind zijn!

Even terug naar mijn achtergrond. Na de havo ben ik gaan nadenken over een vervolgstudie. Mijn moeder werkte in het onderwijs en regelmatig kwam ik even binnenwaaien op de school waar zij werkte. Meerdere leerkrachten zeiden dat ik met mijn rustige en vertrouwde uitstraling een goede collega zou kunnen worden. Maar ik zag mezelf niet voor de klas staan.

Ik koos voor de hulpverlening, de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik goed gekozen had. Het begeleiden van cli├źnten en het daarbij behorende contact met de ouders; daar werd ik gelukkig van. Ik kon mezelf zijn en werken vanuit mijn kracht!

Door het werken in leefgroepen, de (jeugd-)hulpverlening en de kinderopvang, kwam ik regelmatig in contact met kinderen die kwetsbaar waren en daar werd ik door geraakt.

Een kwetsbaar kind is voor mij onder andere:

  • een kind dat zich geen raad weet met zijn of haar boosheid
  • een kind dat onhandig is in sociale situaties
  • een kind dat opstandig is en op zoek is naar grenzen
  • een kind dat moeite heeft om zichzelf te accepteren
  • een kind dat een heftige situatie heeft meegemaakt (bijvoorbeeld een scheiding of verlies)
  • een kind dat worstelt met het omgaan met zijn eigenheid (bijvoorbeeld door dyslexie of ADHD)

Na een tiental jaren in de hulpverlening en kinderopvang te hebben gewerkt, wilde ik wat nieuws. Werken in een kleinere setting; meer in verbinding en contact staan met kinderen, jongeren en ouders.

Mijn oog viel op de opleiding Kindercoaching Post HBO, Atma instituut. Daar vond ik het ontbrekende puzzelstukje dat ik zocht om mijn missie en wens voor alle kinderen vorm te kunnen geven. Het coachen van kinderen, jongeren en hun ouders om samen te bouwen aan zelfvertrouwen om ook de moeilijkere stappen te kunnen zetten. Werken vanuit de talenten van de kinderen en ze helpen het vertrouwen in zichzelf weer te vinden. Zodat ze zelf verder kunnen binnen elk systeem waarvan ze deel uitmaken.

Keertje afspreken? 06 - 201 825 74